top of page

17 inspirací jak oživit svoje ženství


Stále více maminek se ptá o inspirace, jak oživit svoje ženství. A tak mě to nakoplo a řekla si, že napíšu pár inspirací.


Budu čerpat ze svého života a z Mohendžodára, které mi zrovna přišlo v době, kdy jsem byla na mateřské s prvním synkem a doma jsem nejraději chodila v teplákách a moje ženství se mi docela vyhýbalo, protože má pozornost byla hlavně na maličkém.


O to jsem se pak cítila jak znovuzrozená, když jsem začala pečovat i sama o sebe jako o krásnou ženu.


Tak sem s nimi:


1. Probuď svoje smysly. Co byste řekly na to, že když se ráno probudíte, tak pocítíte pohlazení po tváři a po vlasech? To by bylo úplně jiné vstávání, že? A co kdybychom byly tím nejlepším přítelem pro sebe my samy? Pohladily se, a řekly si něco hezkého, co zrovna potřebujeme slyšet. Tím probudíme svoje smysly, city a srdce.



Ženství přece není o výkonu, ale o kráse, o citu a o otevřeném srdci.



2. Tanči. Stojí za to si ráno pustit hudbu. A tančit. Vnímat svoje ženské křivky. Dovol si vnímat svoje tělo a dotýkat se ho. Roztančit svoji pánev, rozvlnit ruce a rozvířit si vlasy. Naladit se na sebe. Pusť si hudbu dle své libosti, která Tě roztančí a probudí Tvé ženské tělo.




3. Buď si sama pro sebe obdivovatelem. Můžeš svému tělu říci, co na něm máš ráda. Buď si sama pro sebe obdivovatelem a už ne skličovatelem.



4. Každé ráno si věnuj chvilku sama pro sebe. Opečuj se. Hlavně nikam nespěchej. Vyčleň si pro sebe svůj čas. Můžeš se s libostí nalíčit. Ozdobit šperky, vymyslet nové kombinace, rozčesat si vlasy.



5. Zkus si osvěžit svoji skříň. Povyházej to, co už k Tobě nepatří. A zkus nové ženské barvy do svého šatníku. Stačí si pořídit pár nových věcí, které můžeš různě kombinovat a budeš se cítit nová. Určitě si vybavuješ ten moc příjemný pocit, když máš na sobě něco nového a hezky se v tom cítíš.



6. Zkus si do šatníku tedy vnést ženské prvky jako punčocháče, kozačky, naušnice, pásky, šaty, sukně, šátky, šperky.



7. I-když jsi jen doma, tak na sebe nezapomínej. Zahoď staré tepláky a obleč si pohodlné šaty, sukně, vzorované kalhoty.



8. Když doma vaříš, užívej si to. Dej si kytku do vlasů, pusť si španělskou hudbu a tanči s chutí. I to jídlo bude chutnat jinak a s tím i Tvoje přítomnost. Nikdy nezapomenu na Salmu Hayek ve filmu Blázni spěchají. Ta podívaná, když tančila při vaření, mě uchvátila.




9. Do svého prostoru kolem vnášej svoji ženskost. Kytky na stůl, můžeš provonět dům vůní. Vtiskni svému prostoru svůj půvab.



10. Tvoř, co Ti dělá radost. Ráda podporuji maminky "tvůrčí ženy" na mateřské, aby tvořily a dělaly to, co jim dělá radost. Je pak i pro mne radost vidět, jak žena zkrásní tím, že tvoří. My ženy ne že jen zkrášlujeme svou přítomností tento svět. Ale také jsme obdařeny schopnostmi, kterými dokážeme potěšit jak sebe, tak své okolí. Proto dovol si tvořit pro své potěšení, ať už je to malování nebo pletení, zpívání, vaření, pečení, psaní, fotografování tak nezapomeň na to, co Ti dělá radost. Pokud jsi maminka a přeješ si více užívat svoje mateřství, mohl by Tě podpořit a inspirovat můj eBook 10 tipů ke spokojenému mateřství. To co mi opravdu v mateřství dává energii je tvořit.



11. Hýčkej se vůněmi. Můžeš použít různé voňavé olejíčky na tělo. Musím říct, že to dělá divy a opravdu to probouzí smyslnost. Doporučuji tělové Bio oleje Alterah.



12. Ženským principem není rychlost a výkon, ale plynutí. Zpomal. A zkus se zjednodušit. Nedělej více věcí naráz. Užívej si zrovna to, co děláš.



13. Všímej si, co se Ti na Tobě líbí. Zkus si to říci nahlas a zvýrazni to. Ať už oblečením, nebo šperkem, barvou.



14. Dovol si nalakovat nehty na rukou a na nohou. Vyber si barvu, která se Ti líbí. Pohraj si s tím. Zkus něco nového. Dovol si experimentovat. Nejen, že Ti to zvedne náladu, ale také se budeš cítit pěstěná, opečovaná. Pokud nechceš barvu, tak můžeš použít přirozenou francouzskou manikuru.




15. Dej si záležet i na spodním prádle. To jaké kalhotky máš na sobě, ovlivňuje Tvůj vnitřní pocit. Schválně, jak se cítíš v bombarďákách a jak v hezkém atraktivním prádle? Sexy prádlo ovlivní Tvoji smyslnost. Kromě každodenních povinností se najednou otevře i nová perspektiva v Tobě s chutí se i pomilovat se svým mužem.



16. Tím, že o sebe dbáš, tak nemyslíš jen na sebe. Začne to vnímat i okolí. Může to zpestřit i Tvůj vztah s mužem. Dovol si i zorganizovat hezký milenecký večer i pro vás dva. Hezky se obléci sama pro sebe a vyrazit ven s mužem na večeři.



17. Zahoď pochybnosti o své ženskosti a kráse. A svoji pozornost obrať na to, co se Ti na Tobě líbí. Nečekej až …


Už teď jsi krásná a dokonalá přesně taková jaká jsi. Nic víc než to co máš, nepotřebuješ.

Další inspirující článek:

Nejnovější články

Témata:

EBook zdarma

Přeješ si užívat svoje mateřství?

A být si svým vlastním zdrojem radosti, lásky a naplnění?

Mgr. Markéta Angela Haštabová

Ráda inspiruji ženy, aby v souladu se svou vnitřní krásou, začaly nejen v mateřství tvořit to, co je baví a naplňuje. Žít život v souladu s touhou své vlastní duše.

Podporuji ženy se cítit žensky.

Jsem lektorkou kurzu Mohendžodáro, který organizuji. Více info zde.

Jsem autorkou eBooku zdarma 10 tipů ke spokojenému mateřství.

Můj příběh najdete tady.

bottom of page