top of page

Užívejme si každodenní radosti aneb 6 tipů jak si užívat mateřství

Máte tu zkušenost, že jste se vědomě rozhodli, že si něco opravdu užijete?

Já jo! :-)

Byly poslední slunečné podzimní dny. A při jedné procházce jsme s dětmi vstoupili do lesa. Ty podzimní barvy, slunce a hravost přírody na mě tak silně dýchlo, že jsem měla okamžik prozření. Tím vstupem do tak barevného lesa jsem měla tak silný okamžik, který promlouval těmito slovy: „Tohle je tak krásný, tento podzim si opravdu užiju!“

Taky že jo!

S dětmi jsme si dělali výlety do přírody, házely po sobě listí, zahrabávali se a hrály šiškovanou.

Co tím tedy chci říci?

Že my v každé chvíli svého života se můžeme vědomě rozhodnout pro to, si užít zrovna to, co teď v životě máme!

Někdy od života očekáváme velké věci, chceme být jinde, než kde jsme teď. Ale pak nám ten daný okamžik proplouvá mezi prsty.

A stačí takové maličkosti.

Třeba jenom to, že při čtení pohádky svým dětem se zastavíte a jen si uvědomíte, že právě tento okamžik si přejete užít.

A najednou se ten celkový prožitek změní. Zpomalíte, přestanete se někam hnát a radujete se z té dané maličkosti. Ten pocit je jako když se dostanete do stavu nadhledu a vy najednou jste pozorovatelem nebo režisérem, který je zároveň tvůrcem. Člověk přestane být polapen v toku činností.

Schválně zkuste to.

1. Zkuste se záměrně v průběhu dne zastavovat.

A stát se pozorovatelem, který se vědomě rozhoduje pro to, co si přeje prožívat.

2. Svým vědomým rozhodnutím vkládáte do své mysli jasný záměr jako například „užiju si krásné podzimní dny“ nebo „užiju si tyto Vánoce, nebo jen jednoduše užiju si dnešní den!

Jakmile si totiž řeknete, že si něco užijete, tak vámi projede náboj a nadšení pro danou věc! A jdete do toho. Vytvoříte atmosféru, naladíte hudbu, doma uvaříte svařáček, zapálíte svíčky, tančíte s dětmi… Tím vědomě měníte situaci v novou, která stojí za to.

3. Tohle je jeden z nejdůležitějších tipů:

Být si svým vlastním zdrojem lásky a naplnění!

Proto abych byla schopná si takto hezky užívat mateřství jsem si v první řadě potřebovala jít sama k sobě. Najít svou vlastní vnitřní rovnováhu, naplňovat svoje potřeby a touhy. Zkrátka být si svým vlastním zdrojem lásky a naplnění. Bez této nejdůležitější ingredience bych nebyla schopná si mateřství takto hezky užít! Napsala jsem o tom eBook zdarma.

A nyní následující tři tipy, co vám a vašim dětem rozhodně zvedne náladu:

4. Začněte s dětmi tančit

Zkusili jste někdy si pustit pořádný vypalovačky a s dětmi si pořádně zařádit a zatrsat? A právě ikdyž se vám nechce. Už jenom to, že si pustíte veselou hudbu nebo starý dobrý vypalovačky z vašeho mládí, vám náladu rozhodně zvednou! A ještě když si řeknete, že si to užijete. Tak vás to uvolní, rozesměje a nabije novou energií! A s dětmi, vás to zase více propojí!

5. Tvoření s dětmi

Supr je, se spojit i s podobně naladěnou mamkou a dětmi. Nachystat si materiály na tvořeníčko, uvařit si svařáček pro maminky, uvolnit se, tvořit a radovat se z přítomnosti přátel, společného času a z tvoření s dětmi.

Skvělá a inspirující knížka na tvoření s dětmi, která mě moc baví je:

6. Procházky v přírodě jinak

Už jenom to, že se vzdálíte z domu a zaklapnete za sebou dveře a hned za dveřmi pocítíte čerstvej vzduch, vás uvolní. Zkuste být v přírodě s dětmi kreativní. Nachystat lesním skřítkům a vílám domeček na studenou zimu z větviček a listí. Zahrát si šiškový fotbal. Uvařit s dětmi kouzelný lektvar z žabích stehýnek a liščích chlupů. Dovolte se bavit a i probudit svoje vnitřní dítě, které nezná hranice kreativity a nadšení.

Víte totiž co vytváří sílu a hloubku ve vztazích?

Společné zážitky!

Přeji vám všem hezky užitý každý den!

s láskou

Markéta

Další inspirující článek:

Nejnovější články

Témata:

EBook zdarma

Přeješ si užívat svoje mateřství?

A být si svým vlastním zdrojem radosti, lásky a naplnění?

Mgr. Markéta Angela Haštabová

Ráda inspiruji ženy, aby v souladu se svou vnitřní krásou, začaly nejen v mateřství tvořit to, co je baví a naplňuje. Žít život v souladu s touhou své vlastní duše.

Podporuji ženy se cítit žensky.

Jsem lektorkou kurzu Mohendžodáro, který organizuji. Více info zde.

Jsem autorkou eBooku zdarma 10 tipů ke spokojenému mateřství.

Můj příběh najdete tady.

bottom of page